tiistai 24. huhtikuuta 2007

Vihreiden hallitusohjelma

Käsittelen tässä hiukan vihreiden vaatimuksia hallituksessa. Kokonaisuudessaan tuo vihreiden ehdotus löytyy sivulta http://www.vihreat.fi/fi/node/2134

"Talouden kehitys ei saa tapahtua tulo- ja hyvinvointierojen kasvun ja ympäristön kuormituksen kustannuksella."

Luontoa pitää suojella. Kaikki ovat varmaan siitä samaa mieltä, että myös tulevaisuudessa riittäisi korpea tarpoa. Puhdas juomavesikin tulee tulevaisuudessa muuttumaan arvokkaaksi, joten pitämällä maamme puhtaana saamme luontopuoleltakin lisää tuloja. Reilua on pitää köyhistä ja vihreästä omaisuudestamme huolta.

"Kehitysyhteistyön määrärahoja on korotettava kansainvälisten sitoumustemme tasolle vuoteen 2010 mennessä.
Kehitysyhteistyömäärärahojen taso tulee nostaa Suomen tekemien kansainvälisten sitoumusten mukaisesti 0,7 %:n tasolle bruttokansantuotteesta alkaneen vaalikauden aikana.
Kehitysyhteistyömäärärahojen irrottamista kehysbudjetoinnista tulee selvittää. Suomen tulee toimia aktiivisesti Euroopan unionissa köyhimpien kehitysmaiden velkasovittelujärjestelmän edistämiseksi ja innovatiivisten rahoitusmekanismien käyttöönottamiseksi. Kehitysyhteistyön painopisteinä tulee pitää rauhan, demokratian ja ihmisoikeuksien toteuttamista, ympäristön tilan parantamista, köyhyyden vähentämistä ja naisten aseman vahvistamista."


Vihreiden hallitusohjelma pitää reilusti heikompien ihmisten ja muitten elukoiden puolta. Hyvähän se että kaikenlaiset elukat metsissä ja kaupungeissamme viihtyvät.

Kritisoisin tuota kun vihreät vaativat kehitysyhteistyömäärärahojen kasvua vain 0,7 %:iin. Hyvä välitavoite tuokin, mutta siihen ei saa jämähtää. Suomalaisia on tämän yhteisen maapallomme väestöstä alle promille eli vähemmän kuin yksi tuhannesta. Tasa-arvon lisäämisestä kannattaa vihreiden lisäksi ilmeisesti myös kaikki muut puolueet. Vihreän maapallomme tuotoista meille kuuluu alla promille ja saamme myös saastuttaa alle promillen verran. Nyt saastutamme enemmän ja saamme myös tuloja enemmän. Tuloista suuri osa tulee siis siitä, että käytämme yhteisen maapallomme rikkauksista enemmän kuin meille kuuluisi. Täten olisikin vallan reilua huomioida tuo oikeudenmukaisemmassa tulonjaossa. Hallituksen lisäksi varmaan kaikki suomalaiset muutamia rasisteja lukuunottamatta ovat samaa mieltä. Että kaikkien ihmisten pitää olla tasa-arvoisia. Suomen pitäisikin muuttaa budjettiaan huomioimaan tasa-arvoisemmin kaikki maailman kansat ja ihmiset. Parhaiten se onnistuu huomioimalla budjetissa että meitä on vain promille maailman väestöstä, joten Suomen valtion budjetista kuuluu suomalaisille vain tuo vajaa promille.Nythän budjetista jaetaan suomalaisille jotain 99 prosenttia. Se pitää laskea 0,01 prosenttiin oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon vuoksi. Olisi reilua Suomen jakaa budjetistaan ulkomaille ja ulkomaalaisille 99,9 prosenttia veronmaksutuloista. Sillä Suomi saisi maailmalta arvostusta reiluna maana ja suomalaisten synnynnäinen reiluus hyppäisi uusiin ulottuvuuksiin. Tuo olisi reilua ja toivonkin vihreiden ja koko hallituksen pyrkivän tämän hallituskauden aikana totetuttamaan tuon.

Ei kommentteja: