torstai 26. huhtikuuta 2007

Länsimaiden lupaus Afrikalle

Tämään Kepan uutisissa on huolestuttava uutinen kehitusavusta sivulla http://www.kepa.fi/uutiset/5756

"G8-maiden johtavat lupasivat vuonna 2005 lisätä kehitysapua 50 miljardilla dollarilla vuoteen 2010 mennessä. Vasta 10 prosenttia tavoitteesta on saavutettu, toteaa Kofi Annanin vetämä Afrikka-paneeli.

OECD:n kehitysapukomitean tilastot huhtikuun alussa kertoivat karun totuuden: kehitysapu laski ensimmäisen kerran vuosikymmeneen. Vuonna 2005 määrä oli 106,8 miljardia dollaria, vuonna 2006 103,9 miljardia."


Miksi emme voi pitää lupauksiamme Afrikalle. Se olisi kaikkien etu. Tuo uutinen paljastaa selvästi länsimaiden nuivan aseteen afrikkalaisia kohti ja kertoo selkeäsanaisesti millaisia valehtelijoita olemme. Punnittaessa tuota uutista objektiivisesti, ei voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin siihen, että länsimaat ovat yksin syypäitä Afrikan ahdinkoon. Länsimaat pitävät itsellään afrikkalaisten rahaa. Miksi länsimaat ovat kaikessa yltäkylläisyydessään näin kovasydämisiä heikompiosaisia mustia kohtaan. Jätetäänkö seuraavaksi länsimaissa olevat afrikkalaiset vähemmälle avulle. Tästäkin on jo monia merkkejä.

Meidän olisi ryhdistäydyttäva, joten vetoankin Suomen tasavallan presidentti Tarja Haloseen tilanteen korjaamiseksi. Ensisijaisen tärkeää olisi välittömästi aloittaa tiiviimpi yhteydenpito Suomessa oleviin Afrikkalaisiin ja ohjata Afrikkaan kuuluvaa tukea heidän kauttaan, sillä he tietävät parhaat tavat kohdistaa apu Afrikassa oikeisiin kohteisiin, ettei se mene vain vallanpitäjien diktatuureja vahvistamaan kuten aikaisemmin.

Tuossa uutisessa on myös Tony Blairin tiedote: "Tiedämme, että edelleenkin aivan liian moni afrikkalainen kuolee turhaan: kuolema olisi estettävissä meidän avullamme."

Moni afrikkalainen kuolee täysin turhaan meidän välinpitämättömyytemme vuoksi. Näin ei saa jatkua. Suomen hallituksen on tämän vuoden aikana nostettava kehitysapu vähintään 0,7 prosenttiin ja ensi vuonna 7,0 prosenttiin. Tai muuten tästä voi vetää vain yhden johtopäätöksen: Suomen hallitus pitää afrikkalaisen kuolemaa yhdentekevänä!

Ei kommentteja: