tiistai 10. heinäkuuta 2007

Korruptio vähenee Afrikassa

Ylen sivuilla oli tänään tämä hieno uutinen http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/id64638.html

"Afrikan maat ovat torjuneet tehokkaimmin korruptiota viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Maailmanpankin tekemässä selvityksessä mallimaina nostettiin esiin muun muassa Angola, Algeria ja Sierra Leone. Maat saivat kehuja mm. ilmaisunvapaudestaan ja siitä, että kansa voi näissä maissa demokraattisesti
valita johtajansa.

Selvityksessä todettiin kuitenkin, että maailmanlaajuisesti korruption torjunnassa on edistytty vain vähän kymmenen vuoden aikana.

Maailmanpankin korruptioselvityksessä oli mukana 212 maata. Arviointikriteereinä olivat muun muassa poliittinen vakaus, oikeusturva ja tiedotusvälineiden toiminnanvapaus.

Maailmanpankki on luonnehtinut korruptiota merkittäväksi haitaksi köyhyyden vastaisessa taistelussa.

DPA, BBC"Se on hieno homma ja on reilua tunnustaa afrikkalaisten mustien erinomaisuus korruption poistamisessa. Kyllä mustat ovat älykkäitä ja fiksuja ja osaavat ratkaista asiat valkoisia paremmin, kunhan heille vain annetaan se mahdollisuus. Tuo uutinen kertoo selkeästi, että lähes kaikki Afrikan mustien hallitsemat valtiot suorastaan heittävät pois korruption maistansa. Korruption, jonka syynä on siirtomaa-ajan valkoisten Afrikkaan viemä länsimaalainen patriarkaalinen korruptiokulttuuri.

Onneksi mustat afrikkalaiset ovat siinäkin suhteessa suomalaisia parempia, että pystyvät vähentämään korruptiota, kun täällä se vain lisääntyy.

Meidän tulisi ottaa paljon enemmän taitavia mustia afrikkalaisia vähentämään korruptiotamme ja opettaa suomalaisille tapoja. Esimerkiksi Sierra Leonesta voisimme saada monia huippuosaajia jos Astrid Thors kävisi kauniisti pyytämässä ja tietysti maksaisimme mustille taidoistaan hyvin. Kaikin tavoin tietysti. Se olisi molemminpuolinen etu ja kaikinpuolin reilua.

Sierra Leonekin kehittyy hienosti tyypilliseen afrikkalaiseen tapaan heti kun he pääsivät irti länsimaisen patriarkaalisen yhteiskunnan pahoista tavoista. Länsimaat riistivät siirtomaita ja siitä, vain siitä, johtuu afrikkalaisten meitä kurjempi asema. Se oli reilua myöntää suomalaisenkin rasistin.

Vieläkin länsimaat ryöstävät törkeästi Sierra Leonen timantteja, kuten seuraava video osoittaa. Video osoittaa myös mustien afrikkalaisten nerouden korruption ja patriarkaalisen länsimaisen pahan vastaisessa taistelussa. Toivottavasti Astrid Thors pikaisesti käy hakemassa sierraleonelaisia taitajia Suomeen. Video on YouTubessa sivulla http://www.youtube.com/watch?v=5bcvpOxktI0

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On se reilu ja niin suurisydäminen ihminen tämä Rane! Silmäthän tässä kastuu kun lukee näitä mielipidekirjoituksia. Eikö kastukin!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt tarvitaan Reilu-Ranen näkemystä Somaleiden kotouttamiseen ja rikoskierteen ehkäisyyn. Ylen sivuilla oli tänään Somaliliiton ehdotuksia mm. harrastusmahdollisuuksien lisäämiseen ja niistä tiedottamiseen.

Olisiko maassa oleville somaleille laadittava lomake, johon he voisivat rastittaa kiinnostavimmat harrastukset. Näitä voisi olla mm:

1. F1-kuljettaminen (sis. auton ja tallin henkilökunnan)
2. Rap-artisti (sis. orkesterin, yleisön, levytyssopimuksen, PA-laitteet ja instrumentit..)
3. Jalkapallotähden tehtävät (paikka menestyväsä liigajoukkueessa ja suomen maajoukkueessa)
4. Naisten panija (harrastuksena vaaleiden, kauniiden, alle 40-vuotiaiden naisten paneminen)
5. Tappelija (tehokkaita itsepuolustuskursseja suomalaisten rasistien ja nazien hyökkäyksiä vastaan)

Koska harrastuksiin kuluu aikaa, tulee niistä maksaa somaleille kunnon palkkio. Se olisi reilua.

Mikäli somaleille annettaisiin mahdollisuus harastaa edellämainittuja, siitä hyötyisivät kaikki.