lauantai 10. marraskuuta 2007

Jokelan surmista selvitys

Jokelan tapaus aiotaan selvittää perin pohjin http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1453400

"Jokelan verilöyly aiotaan selvittää perin pohjin. Sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljanen kertoi lauantaina STT:lle, että neljä ministeriötä suunnittelee suuronnettomuustutkinnan kaltaista selvitystä Jokelan tapahtumista
....
- Tutkimus olisi syytä käynnistää, mutta päätöstä siitä ei ole vielä tehty. Selvitystä puoltavat tapahtuman ainutlaatuisuus ja väkivaltaisuus. Se oli hyvin poikkeuksellinen ja raaka, Viljanen sanoo
....
Selvitystä suunnittelevat opetusministeriö, sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö sekä oikeusministeriö."


Ei tuollaisen selvityksen teko ole reilua. Viljanen on väärässä siinä, että selvitystä puoltavat tapahtuman ainutlaatuisuus ja väkivaltaisuus. Näinhän ei lainkaan ole, sillä tuossa kuoli alle tusina. Tuollaisia tapauksia tapahtuu maailmalla päivittäin, joten mistään ainutlaatuisesta väkivaltaisuudesta ei todellakaan ole kyse.

Vai viittaako sisäministeriön kansliapäällikkö ainutlaatuisuudessa siihen, että Suomessa tuollaisia tapahtuu harvakseltaan? Jos näin on, niin minua taasen hämmästyttää sisäministeriön rasistinen asenne tapahtumaan. Miksi 8 suomalaisten kuolema olisi arvokkaampaa ja merkityksellisempää kuin esim. 8 somalin kuolema Somaliassa? Millaisen kuvan tuollainen rasistinen selvitys antaisi suomalaisten asenteista, jos väitetään että suomalainen olisi somalia arvokkaampi? Ei ole reilua antaa maailmalle kuvaa, että suomalaiset viranomaiset pitäisivät suomalaisten henkeä arvokkaampana kuin muun maalaisen henkeä. Kaikki ovat samanarvoisia ja kaikilla pitää olla samat oikeudet. Se on reilusti myönnetty YK:ta myöden, joten Suomen pitää noudattaa samaa reiluusperiaatetta myös muita kohtaan. Muuten emme saa Suomeen lisää afrikkalaisia mustia tekemään työtä ja rakentamaan monikulttuurista Suomea, sillä miksi he tulisivat kitumaan tänne kun muualla on reilummat olot? Suomalaisiin on joskus liitetty sana reiluus, mutta minne se on nykyisin kadonnut? Meidän on oltava reiluja etenkin afrikkalaisia kohtaan, sillä he ovat meidän esi-isiämme eli läheisiä serkkujamme, joita ilman meitä ei olisi edes olemassa. Emme voi koskaan kylliksi kiittää afrikkalaisia heidän tuhansien vuosien aikana osoittamasta hyvyydestä ja avusta Suomen kehittämiseksi, joten olisi reilua edes viranomaisten pitää afrikkalaisia samanarvoisina kuin suomalaisia.

Somaliassa kuolee sata kertaa enemmän http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Selvitys+Somaliassa+tapettiin+vuodessa+yli+1+700+siviili%C3%A4/1135225725756

"MOGADISHU. Somalian taisteluissa on viime vuoden maaliskuun jälkeen kuollut yli 1 700 siviiliä ja yli 2 000 on haavoittunut, paikallinen ihmisoikeusjärjestö sanoi lauantaina."

Eikö sisäministeriön mielestä kaikki ihmisest olekaan samanarvoisia ja yhtä tärkeitä? Vaikuttaako ihmisen arvoon hänen syntypaikkansa tai ihonvärinsä? Mistä kumpuaa suomalaisten viranomaisten synkeät isänmaalliset ja kansallismieliset tunteet? Tuollaiset arvothan on yleisesti rinnastettu äärioikeistolaisiin, natseihin ja fasisteihin. Miten on mahdollista, että nykyaikana uusnatsien ideologia on pesiytynyt poliisitoimista vastaavaan sisäministeriöön? Asia on erittäin huolestuttava, epäreilu ja herättää monia kysymyksiä: Miten monikulttuurinen ja suvaitsevainen Suomi voidaan saada aikaan, jos suvaitsevaisuuden airueina toimivat ministeriöt ovat noin syvästi omaksuneet rasistiset aatteet? Viranomaisille tulisikin antaa lisää suvaitsevaisuuskasvatusta ja monikulttuurisuusopetusta, jotta he saisivat karsittua toimistaan rasistiset asenteensa.

Ja mukana tutkimusta käynnistämässä on vielä opetusministeriökin. Minkälaisen rasistisen kuvan natsi-ideologian levittämisestä tämä antaa maahanmuuttajille? Ei ihmekään, että maahanmuuttajat suhtauvat epäillen suomalaisten viranomaisten tasapuolisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen sekä tietysti suvaitsevaisuuteen muun maalaisia kohtaan. Ulkomaalaiset saavat tuollaisesta tosi epäreilun kuvan, kun vielä opetustoimikin toimii noin kansallismielisesti.

Mukana on myös oikeusministeriö. Millaisen rasistisen kuvan tämä antaa oikeusministeriöstä, jos siellä on noin kansallismielisesti ajattelevia ihmisiä? Tuo kyllä selittää lakien rasistisuuden somaleja, muslimeja ja afrikkalaisia kohtaan, mutta missä on oikeudenmukaisuus esim. muslimien shariaa ja muita maahanmuuttajien oikeina pitämiä lakeja kohtaan? Meidän olisi reilua tunnustaa muslimien arvo ja heidän sharialain paremmuus Suomen lakien suhteen. Sharialait ja muslimit toimivat oikeudenmukaisesti, mutta Suomen oikeusministeriö rasistisen kansallismielisisesti.

Vielä kummallisemmaksi, oudommaksi, kammottavammaksi ja tekopyhemmäksi asian muuttaa tuon samaisen sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljasen puhe 7.8.2007 http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hallitus+pyrkii+rasismin+ehk%C3%A4isyss%C3%A4+nollatoleranssiin/1135229319134

"Hallitus pyrkii rasismin ehkäisyssä nollatoleranssiin
Sisäministeriön kansliapäällikön Ritva Viljasen mukaan nykyhallitus pyrkii rasismin ja etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän ehkäisyssä nollatoleranssiin eli ilmiöiden täydelliseen torjumiseen.
"Rasistinen vitsikin – mannevitsi – on rasismia", Viljanen muistutti tiistaina Helsingissä Romani kohtaa poliisin -opaskirjasen julkistamisen yhteydessä.
Uusi maahanmuuttopoliittinen ohjelma korostaa monikulttuurisuutta ja syrjimättömyyttä. Siinä sitoudutaan edistämään väestöryhmien välisiä hyviä suhteita ja alkuperään perustuvan syrjinnän torjuntaa.
"Valitettavasti rasismi- ja syrjintärikosten määrä on Suomessa selkeässä kasvussa. Muutos seuraa eurooppalaista kehitystä", Viljanen sanoi.
"Suomessa poliisin tietoon tuli viime vuonna 748 rasistista tekoa. Ongelmien kasvava linja on saatava laskuun."


Millaista julkeaa tekopyhyyttä sisäministeriöltä. Ja tuosta on vain 3 kuukautta kun hehkutettiin syrjinnän ehkäisystä. Puhutaan kauniisti monikulttuurisuudesta, reiluudesta ja kaikkien ihmisten samanarvoisuudesta, mutta toimitaan uusnatsien tapaan ajattelemalla suomalaisten olevan arvokkaampia kuin muut. Se ei ole reilua. Reilua olisi lisätä monikulttuurisuutta, suvaitsevaisuutta ja julkilausumia siitä, että kaikki ovat syntyperästään ja ihonväristään huolimatta samanarvoisia ja tasa-arvoisia eikä eriarvoisia vaan yhtä tärkeitä ja merkityksellisiä eikä erimerkityksellisiä. Se olisi reilua ja siihen meidän tulee pyrkiä, joten viranomaisten on luovuttava rasistisista kansallismielisistä uusnatsinäkemyksistään. Viranomaisten pitää parantaa tapansa ja pitää kaikkia ihmisiä samanarvoisina yhtä arvokkaina ja reiluina ihmisinä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Melko reilua!

Mohammed caricature contest in Finland kirjoitti...

Lapsipornon ja pedofilian vastainen taistelu on käynnissä Muhammed pilakuvakilpailun kautta

Osallistu sinäkin järjelläsi ja tuo tuttavasikin mukaan kansakuntamme puolustamiseen pedofiliaa, lapsiseksiä, lapsimorsiamia jne täynnä olevan rikollisen islamin vastaiseen kriittiseen pilakuvakilpailuun

Tervetuloa pedofiilirikollinen profeetta Muhammed ja islam kriittiseen pilakuvakilpailuumme Suomessa

http://mohammed-caricature.blogspot.com/

Suomen kristityt ajattelijat Tampereelta

Tampereella kaikkien ajattelevien ja isänmaataan rakastavien ykkösehdokas lokakuun kunnallisvaaleissa 2008 maahanmuuttoa ja islamia vastaan on tamperelainen Seppo Lehto